waarom vrouwen ……

Dit stukje is voor mannen, die hiermee eindelijk weten waarom wij zo lang op het toilet blijven. Het geeft ook meteen antwoord op de vraag waarom vrouwen altijd met z’n tweeën naar het toilet gaan.

Elke vrouw kent het: je gaat naar het toilet in een openbare gelegenheid en er staat onvermijdelijk een hele rij wachtenden. Dus je glimlacht beleefd en gaat in de rij staan. Als het dan eindelijk jouw beurt is, kijk je onder de deuren van de hokjes of je voeten ziet. Elk toilet is bezet, maar uiteindelijk gaat er een deur open en je rent naar binnen, waarbij je de buitenkomende vrouw bijna omverloopt. Als je eenmaal binnen bent, ontdek je dat het slot kapot is, maar het kan je niet schelen, want je doet het bijna in je broek. Er hangt een automaat met papieren wc-brillen, maar die is leeg. Er is geen haak om je tas aan op te hangen, dus je hangt hem voorzichtig om je nek, trekt je broek naar beneden en neemt De houding aan. In die houding beginnen je dijspieren te trillen. Je zou graag gaan zitten maar er waren geen papieren wc-brillen, dus je blijft in De houding staan. Om je gedachten af te leiden van je trillende dijspieren steek je je hand uit naar de toiletrolhouder, die – o – horror – leeg blijkt te zijn. Je herinnert je het minieme papieren zakdoekje waarin je gisteren je neus hebt gesnoten en dat nog in je tas zit – diezelfde tas die nu loodzwaar rond je nek hangt en je schouderkramp geeft. Dus draai je je arm in een onnatuurlijke stand en begint in de diepe krochten van je tas te zoeken naar dat gebruikte papieren zakdoekje ter grootte van een duimnagel. Iemand duwt tegen je deur en omdat het slot kapot is, slaat die tegen je hoofd, dat naar voren gebogen is door het gewicht van je tas en je valt achteruit. "Bezet" roep je en je duwt tegen de deur en laat het kostbare verkreukelde zakdoekje dat je net opgediept had, in een onbestemde plas op de grond vallen. en dan verlies je je evenwicht en trekt de zwaartekracht je neer…. op de toiletbril. Die is nat, natuurlijk. Je schiet overeind, maar je weet dat het te laat is. Je blote achterwerk is in contact gekomen met elke denkbare microbe die op de bril is achtergebleven. Intussen is de automatische sensor achter het toilet zo in de war dat hij doortrekt en een stroom water als door een windhoos de pot instuurt, waarbij een fijne mist water over je slip en langs je benen loopt – samen met de microben van de bril – tot in je broek, die op je enkels hangt. Op dat moment geef je het op. Je bent kletsnat van het spoelwater en de natte wc-bril. Je hijst je slip en broek weer omhoog en beweegt je dan zo onopvallend mogelijk naar de wastafels. Je weet niet hoe je de kraan moet bedienen en wrijft je handen dus snel en dankbaar onder de twee druppels die eruit komen. Je gaat naar het handdoekenapparaat, langs de rij vrouwen die nog staan te wachten, maar die is natuurlijk leeg. Je voelt je niet meer in staat om beleefd naar de vrouwen te lachen, maar je voelt een zwijgend onderling begrip. Een vriendelijke ziel aan het einde van de rij wijst je erop dat er een stuk toiletpapier aan je schoen hangt (waar was dat toen je het nodig had?)

Als je buitenkomt, zie je je man, die al eeuwen geleden het mannentoilet gebruikt heeft en weer buitenstaat. Die zegt geïrriteerd: "Nou, dat heeft wel heel lang geduurd. En waarom hangt je tas rond je nek?".

Dus… het antwoord op de vraag waarom vrouwen met zijn tweeën naar het toilet gaan. Simpel: omdat er dan tenminste iemand is die de deur kan dichthouden, op je handtas kan letten en je een stukje wc-papier kan aanreiken onder de deur.

Tot zondag weblogvrouwen, zie jullie in Eindhoven in de rij bij de Dixi. Papier onder de deur door, gaat heel moeilijk worden. Mocht ik te laat starten, dan weten jullie de reden 😉 Voor alle in Eindhoven lopende webloggers, heel veel succes en heel veel loopplezier. De weblogmannen zie ik na afloop misschien in het "Mulderke", als ze nog niet naar huis zijn, want die zijn natuurlijk ruim op tijd gestart en dus ook ruim op tijd over de finishlijn ;-).

13 gedachten over “waarom vrouwen ……

  1. Heb je verhaal gelezen met een hoop geknik en gegrinnik, denk dat je vast ook mooie verhalen hebt over de dixi’s bij Eindhoven. Daar waarschijnlijk geen zware tas om je nek, maar een flesjesgordel (ben meestal helemaal opgetuigd als ik toch nog even moet).

  2. Mooi en duidelijk verhaal en het lijkt de ROPArun wel, maar dan gewoon buiten.
    En hopelijk ga ik je zien in Eindhoven en sucses natuurlijk.
    Groet Rinus.

  3. Het schijnt ook zo te zijn dan damestoiletten veel smeriger zijn dan mannentoiletten…nu weet ik waarom. Jij bevestigt dat hiermee eigenlijk 🙂
    Alvast veel succes zondag en tot ziens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s