PR op de 10

Gisteren is er een wedstrijd gelopen in Capelle aan den IJssel. De 10 km van de Ronde van West. Ik had een haasafspraak staan met Hans. Ik wilde mijn PR verbeteren die op 50:45 stond. Met de marathontrainingen in de benen zou dat moeten lukken. Rond de klok van 17.00 uur arriveerde ik bij Hans en Gudy om vervolgens aan te schuiven voor een koolhydraatrijke maaltijd die voortreffelijk smaakte (en achteraf gezien mijn motor prima draaiende heeft gehouden). Vervolgens op naar Capelle aan den IJssel waar de start zou plaats vinden. Hier liepen we Rik tegen het lijf die vandaag ook voor een PR zou starten. Met zijn drieën heel even warm gelopen…. warm was het trouwens al maar de spieren moesten nog wat losgegooid worden. We stonden redelijk vooraan in het startvak. Knal… de haas volgen.. dus "niet meer praten en niet op mijn garmin kijken" was de opdracht. De eerste 2 km voelde de benen wat zwaar… de warmte ?? Daarna ging het beter. Zeker toen de zon onderging was het een stuk aangenamer om te lopen. De rondetijden werden netjes doorgegeven door de gidshaas alsmede het parcours en de drankposten. Bij het 7 km punt een klein dipje want in tegenstelling tot wat de site beschreef was het zeker GEEN vlak parcours. Hans praatte me er goed doorheen, motiveerde me, zeker toen het erop begon te lijken dat we een dame die al een hele tijd voor ons liep dreigde in te halen (wat uiteindelijk ook is gelukt). Ik kon er nog een klein versnellinkje uit persen om in een tijd 49:36 over de finish te komen. YES YES YES. Achter de finishlijn hoorde ik van Rik dat ook zijn missie is geslaagd. Rik van harte gefeliciteerd met je PR en derde plaats.
Hans bedankt voor je super haaswerk. Zonder jou was de moed me in de schoenen gezakt (had ik die balast moeten meesjouwen) en was het me zeker niet gelukt. Gudy bedankt voor de heerlijke maaltijd en de gastvrijheid. Kortom … een topavond.

22 gedachten over “PR op de 10

  1. Wow! Van harte gefeliciteerd met je pr! Ik moet nu echt gaan uitkijken…;-)
    Maar ja, je bent zo aan het trainen de laatste tijd, dat moest er een keer uitkomen!

  2. Super gedaan! De ondersteuning van een goede Hans (eh..haas) is, zeker met deze temperaturen onmisbaar. Je bent al lekker aan het pieken. Dat wordt genieten tijdens de marathon. Maar nu eerst nog even nagenieten van je nieuwe PR.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s