Kustloop Vrouwenpolder

Als eerste wil ik jullie attent maken op de uitnodiging van Koen en Corné. Zij organiseren de eerste Nijmegen-Groesbeek webloggersloop. Deze zal plaats gaan vinden op zaterdag 31 oktober of 1 november en zal gaan over een parcours van 20 of 30 km, dus na 20 km is er de mogelijkheid te stoppen. Lees hier meer over op de site van Koen.

De kustloop was zwaar maar oh zo mooi. Voor de wedstrijd met Maurice en John afgesproken in een grandcafé dichtbij de start. Oftewel een mini webloggers ontmoeting. Toen ik daar aankwam werden de wandelaars net weggeschotenroepen. Na een glas water zijn Maurice en ik 2 km gaan inlopen. Het voelde allemaal prima.
Net voor de start kwam ik ook Nancy tegen, volgende week gaan we samen met een groep mee voor een trainingsloop van 32 km. Wederom over een deel van het parcours, vanaf Neeltje Jans tot aan Zoutelande.
Na de fotoshoot van de eenzame fietser* richting start gelopen. Om 12.00 uur gingen we van start, met zijn drieën ver achterin. Met de wind in de rug op de dijk van Vrouwenpolder ging het soepel. Gem. liep ik 5’26" per km lopen. Maar oeps daar liep ik alleen en vanaf ronde 7 zouden we het strand opdraaien. Maar gelukkig kwam daar Maurice aangesneld. Hij had John achter gelaten in een grote groep en kwam mij te hulp. Eerst een stuk mulzand richting de vloedlijn. Op het strand was het verschil duidelijk te merken wanneer ik naast mijn PWH* liep of achter mijn PWH*. Verscholen achter Maurice kon ik op het strand met windkracht 5 tegen nog een redelijk tempo lopen. We bleven zelfs maar inhalen ;-), voornamelijk wandelaars. We moesten wel uitkijken voor hun prikstokken. Maurice zijn oog werd bijna op een stok geregen en ik werd bijna stokkie gehaakt maar we bleven gelukkig ongedeerd. Op km 14 werden we langzaam ingehaald door een grote groep hier zijn Maurice en ik tussen gaan lopen. Bij ronde 16 door het mullezand het duin weer over door het bos. En dit liep ineens stukken gemakkelijker :-). Met wat vermoeidheid in de benen na de strandloop kon ik het tempo van gem. 5’29" p/km vast blijven houden. Na 2:03:10 op de garmin kwamen Maurice en ik over de finish. Hier stonden de Zeeuwse bolussen en AA drank op ons te wachten. Heel even een time-out genomen en toen moesten er nog 4 kilometers uitgelopen worden. We zijn de nog te finishen deelnemers tegemoet gelopen. Al snel kwamen we John tegen die ook een mooie tijd op het zware parcours heeft gelopen (helaas kan hij dit zelf niet beamen). Bij 2 km uitlopen hield ik het voor gezien. Mijn benen (en darmen) begonnen te protesteren na het zware parcours van vandaag. Ik neem aan dat de coach hier wel begrip voor heeft :-).
Mijn complimenten aan de organisatie. Voor het prachtig uitgestippeld parcours. De ruim voldoende drinkposten, de mooie medaille en de heerlijke Zeeuwse bolussen bij de finish. Medaille_kustloop_2009

Maurice ontzettend bedankt voor je PWHwerk, zonder jou had ik deze tijd niet kunnen lopen. En ook John bedankt voor de gezelligheid voor en na de wedstrijd.

*Eenzame fietser = door Maurice verzonnen en is mijn partner Jaco die ons op delen van het parcours kwam aanmoedigen per fiets.
*PWH = Persoonlijke Windbrekende Haas :-).

Advertenties

21 gedachten over “Kustloop Vrouwenpolder

 1. Het klinkt niet alleen zwaar, volgens mij was het ook zwaar! Nee, dan had ik het vandaag een stuk makkelijker op een zo goed als vlak en verhard parcours. Maar inderdaad heb je onder deze omstandigheden een prima tijd gelopen! Dat belooft wat op 3 oktober.

 2. Toppie en wederom met de bloggers op pad en wat moet het zwaar wezen op het strand.
  Ik mag wel alvast veel gaan oefenen hier op het strand van Heemskerk!.
  Leuk zo.
  Groet Rinus.

 3. Mijn naam was vandaag met heel veel plezier PWH! Ennuh ….. met jouw vorm zit het wel goed. Als je dit kunt vasthouden tot 3 oktober dan wordt dat een glorieuze intocht in Zoutelande!

 4. Het was leuk Jacq…(behalve mijn tijd :)) En je hebt een hele fraaie tijd neergezet onder die omstandigheden! 3 oktober wordt beslist een succes! Bedankt voor de gezelligheid. He…de groeten van Danniëlle…wat leuk 😉

 5. Ha Jacqueline,
  Wat heb je goed gelopen! Je ging als een speer:-) Gefeliciteerd met je prachtige tijd.
  Wat was het zwaar he???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s