Leiden … het verslag

Afgelopen zondag liet mijn wekker zich al vroeg horen. Na een stevig ontbijt opweg met de auto richting Rotterdam. Uhhh ??? Rotterdam ?? Maar ik zou toch de halve marathon in Leiden lopen ?? Klopt, maar Hans en Gudy hadden mij een lift aangeboden vanaf Rotterdam naar Leiden. Gezellig en economisch. Met Gudy had ik via twitter afgesproken om samen te starten en evt. samen te finishen. Leiden is een marathon om te genieten, dus … relaxed lopen zoals ook in 2008 en 2010. Bij aankomst in Leiden, via wat omwegen door wegwerkzaamheden aan de A20, eerst richting de Pieterskerk om mijn startnummer op te halen. Daar liep ik de eerste webblogger/tweep al tegen het lijf, Running Ronald. Hij vertelde mij dat we straks hier de "familiefoto" zouden maken. Zie hier het resultaat … met een deel van mijn hardloopbroers en -zussen Richard, AnsFrank, Hans, Claudia, Ronald, Frank en Fred (en helaas wat zussen en een broer van wie ik de naam niet weet… oeps).

 

Na het fotomoment en een praatje gingen Gudy en ik richting start opzoek naar de pacers van de 1.50 groep. Vanuit een zijstraat zagen we de groene ballonnen boven de menigte uitsteken in het startvak. "Helaas deze ingang is alleen voor de wedstrijdlopers". Wij moesten omlopen en probeerden in het startvak door ons om de andere deelnemers heen te wringen zo dicht mogelijk bij de groene ballonnen te komen. We eindigden een meter of 30 achter ze en kwamen toen geen stap meer vooruit. Cock die kwam een paar meter achteruit (dat kon dan weer wel) om ons nog even te vergezellen in het startvak. We werden weggeschoten en de groene ballonnen knalden er in de verte ook vandoor. Ondanks dat onze eerste 2 kilometers behoorlijk hard gingen bleven de groene ballonnen zeker 200 meter voor ons uitlopen. Na een kilometer of 3 hoorde ik een bekende stem. Michel vertelde Jan dat de bezemwagen hier in Leiden groen is :-). Gelukkig zijn ze daar ruim voor gebleven. Wanneer de zon goed door kwam en de wind even weg viel was het behoorlijk warm. De sponsen waren dan ook een zeer welkome verkoeling. Na een kilometer of 6 gaf Gudy aan het tempo iets te laten zakken. "Als jij dit tempo vast kunt houden moet je doorgaan hoor" waren haar woorden. Ik twijfelde, we hadden min of meer een afspraak. Toen volgden de woorden "ik ga even terug naar een tempo van 5'18 à 5'20" min/km. Op dat moment liepen we inderdaad behoorlijk door, net boven de 5' min/km. Mijn benen voelden goed… heel goed. Zonder nog achterom te kijken (sorry Gudy) probeerde ik dit tempo vast te houden. Met wind tegen verstopte ik mij in een groepje, want die liepen er zat. Bij de drinkposten nam ik 2 bekers water en probeerde in elk geval niet te veel tempo te verliezen. Pas bij het ruim 15 km punt kwamen de groene ballonnen ineens heel dichtbij, zij namen iets meer tijd bij de drinkpost als ik. Nu aanhaken en niet meer loslaten. Eén van de hazen was Gerard van C.A.V. Energie, hij ging voor 3.40 op de hele marathon maar liep de eerste ronde met de hazen van de halve voor een eindtijd van 1.50 mee… logisch. Ik vroeg Gerard wat hij op zijn Garmin had staan. Ik had ruim één minuut startverlies op hen. Dus als ik bij ze kon blijven zou ik zeker een PR lopen want ze wilden onder de 1.50 binnenkomen. Nog 4 km te gaan, ik kreeg het zwaar. De vele bruggetjes waren mij de jaren hiervoor totaal niet opgevallen, er kwam geen einde aan. Mijn laatste van de 3 gelletjes ingenomen. Dit gaf snel weer wat power. Ik telde per 100 meter af. Het bordje met nog 500 meter voorbij "liever vandaag pijn dan morgen spijt". Nog iets aanzetten en met de aanmoedigingen van Hans die een paar 100 meter voor de finish stond en met de woorden van Gerard "Jacq kom op, je gaat een hele mooie tijd lopen", kwam ik na 1.48.55 over de finish. Yes, yihaa, gelukt.

Kort na mij kwam ook Gudy over de finish met een eindtijd van 1.50.40. Ook voor Gudy een PR.. gefeliciteerd en bedankt voor de gastvrijheid en de lift naar Leiden.
Trouwens, het regende PR's, ook Ans en Ronald liepen er één.

En Leiden het was weer TOP, bedankt voor de prima organisatie !!!

 

 

 

17 gedachten over “Leiden … het verslag

 1. eh.. beetje hele late reactie maar zeker niet minder gemeend: Heel goed gelopen Curly!!! Gefeliciteerd en in augustus kletsen we weer ff bij, dan gaan we niet zo hard 🙂

 2. Halooookes Zeelandse Babe 🙂 , lang geleden hé ,veeeeel te lang maar ben terug van “weg” geweest zie dat je nog altijd de volbloed allures in je vel hebt , leuk te lezen veel grtjes xxx

 3. Goed gepland en netjes uitgevoerd.
  Dat het in de 2e helft wat zwaarder wordt mag best. Voorlopig toch maar mooi ff een PR gerealiseerd. Van harte gefeliciteerd.

 4. WOW, gefeliciteerd en wat een super mooie PR.
  Ben helemaal trots op je en nog even en je rent mij er helemaal uit op de korte afstanden.
  Beetje late reactie op je PR en leiden verhaal, was moe en erg fijn om jullie aan de kant te zien bij Steenbergen, erg leuk en fijn.

 5. Gave actiefoto! Echt een foto van iemand die zojuist een PR heeft gelopen :-). Goed gelopen Jacqueline, en Gudy ook trouwens. Leiden kan dit jaar niet meer stuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s