De halve van Renesse

Zoals op vele weblogs is het ook bij Curly is Running behoorlijk "stil". Er wordt nog steeds 4 x per week getraind maar of ik daar de lezers nog mee kan boeien ?? Ik houd het voorlopig bij wedstrijdverslagen.
Zo werd er zaterdag 4 juni de halve van Renesse door mij en vele andere (hard)gelopen. Voor de eerste maal wordt deze prachtige loop georganiseerd. Lees hier het kranten artikel. 
Om iets over tienen staat Marian hier voor de deur en zo rijden we gezamelijk richting Renesse. In het dorpshuis ontmoet ik JohnJeffrey en Kitty… gezellig. Gezamelijk richting start en zonder plan de campagne gaan we om 12.00 uur van start. De eerste kilometer heeeeeel rustig. John voert in overleg het tempo iets op. En tijdens kilometer 2 zijn we zowel Jeffrey (voor ons) en Kitty (achter ons) kwijt. De eerste kilometers zijn al prachtig en na 3 kilometer rennen we de onverharde paden van de duinen in. De eerste drinkpost dient zich aan. En wat handig, Spabekertjes met deksel, dit betekent volle bekertjes en geen bodempjes water door het aanpakken of lopend drinken uit de beker. Zo rond kilometerpunt 5 duiken we het mullezand van de duinen in … dit kost punten. We ploeteren ons er doorheen. John met zijn strandervaringen ;-) iets sneller als ik maar hij wacht op mij. Na ruim een kilometer over mijn niet favoriete zand, is daar de vloedlijn. Laagwater, dit loopt super met de wind in de rug en we pakken het tempo weer op. Vanaf kilometer 2 zijn we al aan het inhalen en dit blijft maar doorgaan. 

 

We gaan het strand weer af, dit betekent weer ploeteren door het mullezand. Duin op en met een pittige klim het duin weer in. John maakt een schoenleegstop, ik loop door. Ik knipper een paar keer met mijn ogen en John loopt alweer naast mij ?? Halve van Renesse klim naar de vuurtoren We mogen het bos in waar we het tempo weer oppakken. De open vlaktes met wind tegen zijn behoorlijk pittig. Mijn benen worden zwaar bij 17 kilometer. "Kom op Jacq. we gaan onder de 2 uur finishen" zijn de woorden van John. "Ja, jij" zeg ik. "Bij 19 km gaan we nog iets versnellen". Ik denk alleen maar … "ik zou toch voor een relaxte halve gaan vandaag ?.. waar ging het fout" … "op welk punt van het parcours werd John ineens haas ?" :-). John legt nog het één en ander van het mooie parcours vast op film en blijft zoals een goede haas dit doet, op mij inpraten. We worden flink aangemoedigd richting de finish. Nog 500 meter wordt er geroepen. Huhhhh ?? Volgens garmin zitten we op 20,1 km. Ach wat… hoe eerder bij de finish des te beter. En jawel, na 20,6 km gaan we gezamelijk over de finish in 1.58.28 (dank je wel John). Een mooie medaille met vuurtoren wordt rond onze nek gehangen en een flesje zeeuwswater wordt in onze handen gedrukt.. de smaak van water … heerlijk.Halve van Renesse finish
Jeffrey is al binnen, 1.50 deed hij over dit zware parcours. Het wachten is op Kitty. Zij komt over de finish met een leuk verhaal. Ze heeft een aantal kilometer in het bos gefungeerd als haas 🙂 voor niemand minder dan Beau van Erven Dorens . Dit is een foto waard. Beau met Kitty
Ondertussen is ook Jaco gearriveerd met de fiets vanuit Middelburg om ons op te vangen. Ook spreek ik een verbaasde Marian die in 1.48 over de finish is gekomen. Derde prijs in haar catagorie V40. Gefeliciteerd Marian.
Na de prima geregelde douches bij camping Juliana Hoeve (waar wij per bus naar toe worden vervoerd) drinken/eten we nog wat op het terras. Mooie afsluiting van een fantastisch mooie loop. Het was warm, pittig maar ohh zo prachtig. En wat een organisatie, dikke pluim. Volgend jaar ben ik er weer, wie weet dan voor 42,2 kilometer (iets minder mag ook).

Voor het filmpje en verslag van John… zie zijn weblog.
Foto's met dank aan o.a. Ronald en kijk op de site voor nog meer picasa albums van o.a. Arjan
Klik hier voor het parcours in garminconnect.

24 gedachten over “De halve van Renesse

 1. Kan deze reactie nog, ruim een week na dato? Heel mooie tijd, het geploeter op het strand in aanmerking genomen. Leuke foto trouwens, je doet je (bij)naam weer helemaal eer aan!

 2. Hoi Jacqueline,
  Eindelijk een keer gelopen in jou Zeeland, het was echt een feest. Volgend jaar weer. Jammer dat ik je weer net gemist hebt.
  gr Edwin

 3. Je had deze loop nog bij mij geintroduceerd; maar was er helaas nog niet aan toe en kwam wat ongelegen.
  Maar ’t schijnt dus idd een mooie loop te zijn; onthouden voor komend jaar, zeker als-ie 42km wordt; extra lang mooi.
  Je hebt er trouwens een mooie prestatie van gemaakt, zo voor een veredeld duurloopje; dankzij John misschien iets sneller dan gepland….

 4. mooi daar… en een prima prestatie onder deze omstandigheden.. ik zag hoge duinen… oke… niet gelopen zoals afgesproken, maar ja. als je zoveel in je mars hebt is het moeilijk af te remmen… over 2 weken een vlakke halve

 5. Hihi, ik hoor John al roepen: “armen naar beneden!” “Nog even doorlopen en je bent er!” Maar het was een heerlijke dag; ik heb ervan genoten. Op naar de halve van Roosendaal, ik hoop toch dat het iets koeler is..
  En dat het parcours iets te kort is, dat is de organisatie vergeven, voor de rest was alles perfect georganiseerd; reclame voor Zeeland! Volgend jaar weer… (als het aan mij ligt)

 6. Sorry voor het pushen, maar je bleef netjes volgen en gaf niet aan het tempo te willen laten zakken 😦
  Je liep ook deze kilometers toch gemakkelijker dan je zelf dacht op het moment zelf. Ik vond het in ieder geval gezellig om na Rotterdam weer samen te lopen.
  De nazit was weer gezellig. Leuk dat Jaco er ook nog was.
  Mooie tempo duurloop :-))

 7. Als je nou ook nog ruim vooraf de wedstrijden meld die je gaat lopen… en zeker een mooie nieuwe wedstrijd in Zeeland. Het is een van de weinige provincies in NL waar ik nog nooit een wedstrijd heb gelopen.

 8. Een hele mooie loop. Ik ad eigenlijk niet anders verwacht. Ik heb er nog even aan gedacht maar de naar Renesse vond ik even te ver. Ik heb toen gekozen na een tip van Rinus voor de Waterland Halve Marathon. Mooie tijd, onder zware omstandigheden. Op naar de volgende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s