Ander jasje, Kustloop en zeeuwseduotraining.

Zo, wat was/ben ik het wachten beu op de migratie bij weblogstreepjeerdoor.nl. Met behulp van Running Hans hebben we mijn blog tijdelijk bij WordPress ondergebracht. Dus tijdelijk een ander jasje aan. Hier en daar missen er wat foto’s en filmpjes maar die worden (hopelijk) bij het terugkeren bij weblogzonderstreepje weer automatisch teruggeplaatst.

Wat heb ik in de tussentijd gelopen behalve mijn individuele trainingen opweg naar de kustmarathon op 1 oktober ?
Op 3 september liep ik samen met Dian en Marco de kustloop in Vrouwenpolder, voor mij de 3e editie. Mooie training voor de kustmarathon en het is en blijft een prachtig parcours van 21,1 km langs de zeeuwsekust. Maar uuhhh 21,1 ?? Dat is niet veel opweg naar een marathon. Dus met Marco en Dian afgesproken om wat kilometers voor start en wat kilometers na finish te lopen. Het was al behoorlijk warm toen wij 6 km gingen inlopen. Dat was al 3 x de zweetband uitwringen voor Dian. Voor start ff de drankvoorraad aanvullen en het gerecyclede vocht afvoeren. Iets voor 12.00 uur viel het startschot. Al snel was het warm warm en nog eens warm (29 graden). Je kunt het je haast niet voorstellen maar die dag … geen zuchtje wind langs de kust van Zeeland. We bleven met zijn drieën bij elkaar hadden we afgesproken. Tempo totaal niet belangrijk. Kilometers maken en gezelligheid dat was het doel. Op het strand zakte het tempo, pjoehh wat een hitte. Dian gaf aan veel last van de warmte te hebben. Neptunes lonkte naar haar en jawel daar ging ze, hup de zee in. Gelukkig had Marco zijn phone bij de hand om deze snoekduik vast te leggen. Voor een paar minuten gaf dit haar verkoeling en we vervolgenden onze weg over het strand, 9 km lang. Na het strand mochten we het iets koelere bos in. Op het gemak de wandelaars inhalen maar ook wandelende hardlopers. Veel waren er te snel gestart met deze temperatuur. Tjonge wat waren wij verstandig ;-). Op naar de finish nog even een stukje vol in de zon om na 2 uur en 22 min. te mogen finishen. We werden verwelkomd met een zeeuwsebolus, drankje en medaille. Dian gaf aan niet meer mee te gaan voor nog 3 km uitlopen. Marco en ik gingen er ondanks de hitte nog even tegenaan om ons doel van 30 km deze dag te behalen. En dat is gelukt. Tuurlijk… ook ik had last van de warmte maar toch genoten van weer een mooie training in super leuk gezelschap. Marco en Dian, bedankt. Op naar 1 oktober.
Kustloop Vrouwenpolder, bedankt voor de prima verzorging onderweg en jullie fantastische organisatie.

Gisteren liep ik mijn laatste langzame duurloop opweg naar 1 oktober. Een georganiseerde training door Loopgroep Zeeland (van o.a. Anthony) en Loopgroep de driehoek. Om 9.00 uur werd er op de stormvloedkering bij Neeltje Jans gestart en na 32 km zouden we finishen in Zoutelande, ook deze keer was Dian weer van de partij. Er waren (denk ik zo) een kleine 150 deelnemers ? Het groepje waar wij in starten ging weg op 6′ min/km. Uhhh ja dat is best snel voor een langzame duurloop. En wat nog stommer was, ik was mijn Garmin Forerunner en S.O.S. bandje vergeten en kon het tempo dus niet constant in de gaten houden, maar het voelde goed. Op de dijk bij Vrouwenpolder hebben Dian en ik het tempo toch iets laten terugzakken. Het zwaarste deel moest namelijk nog komen. Op het strand gaf Dian aan dat ze niet goed in het ritme kwam, haar benen werkten niet mee. Maar zoals afgesproken bleef ik bij haar, het is tenslotte maar een training. En hoe langzamer.. des te beter. Mijn gerecyclede vocht zocht een uitweg. Ik gaf aan alvast naar de reddingsbrigadetoiletten bij Oostkapelle te lopen. Dus voor mij een stapje harder en dan wachten op Dian bij de Piraat (daar waar wij tijdens de kustmarathon het strand afkomen). Bidon bijvullen want er moest weer goed gedronken worden bij een temperatuur van 24 graden. Daar kwam Dian en een groepje met een mooi tempo om bij aan te sluiten. We gingen het bos in. Helaas, Dian gaf aan even te moeten wandelen, de benen werkten nog steeds niet mee. Op aandringen van Dian bleef bij het groepje. Ook dit groepje splitste zich op bij de drankpost in Domburg. Met 4 gingen we verder. O.a. Jan en ik, met wie ik al eens op de baan van Dynamica heb getraind, liepen al kletsend en makkelijk onze kilometers. Op naar drankpost nummer 3 op de dijk van Westkapelle. Oeps, ook daar moest Jan een stapje terug. Verder met Wilburt, met wie ik bij loopgroep de Driehoek al vaker een duurloop heb gelopen. De trap bij Westkapelle op de duinen weer in. De laatste venijnige kuitenbijters opweg naar Zoutelande. Hier veegden we nog wat lopers op waar ik mee was gestart vanaf Neeltje Jans. Te snel gestart gaven ze aan… zonde maar wel een goede les neem ik aan. Ben blij dat ik tempo’s doorkrijg van mijn coach, waar ik mij dan ook trouw aan houd … althans probeer te houden ;-). Nog 2 kilometer strand met o.a. mulzand opweg naar de finish. Joehoe…. volkomen tevreden over de finish. Op de kerkklok in Zoutelande was het 12.40 uur. Dit betekent dat ik 3.40 uur over de 32 km heb gelopen, een redelijk langzame duurloop kan ik wel zeggen. I love Zeeland.
Gelukkig is het voor Dian niet bij wandelen gebleven en kwam zij een tijdje na mij over de finish in Zoutelande en ook zij kon nog lachen….

Advertenties

4 gedachten over “Ander jasje, Kustloop en zeeuwseduotraining.

  1. Pingback: Van alles en nog wat….. « voorthuisracing

  2. Je bent weer prachtig bezig Jac. en omdat je even verhuist bent heb ik de link ook maar aangepast.
    Nog een paar weken en je mag de Zeeuwse weer bedwingen, komt goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s