Contracdinges

Helaas, er mag zeker 1 week niet worden gerend. Afgelopen donderdag schoot het tijdens een versnelling in mijn kuit. Nog geprobeerd een stukje te dribbelen maar de pijn bleef. Door een gezellig vriendinnen uitje kwam ik aan 2 dagen rust. Het voelde na 1 dag weer goed, ook na een dag flink shopkilometers te hebben gemaakt. Dus zondag de stoute hardloopschoenen weer aan en opweg voor 32 km in voorbereiding op de marathon in Spijkenisse. Hosternokke, na 300 meter kwam het trekkende gevoel alweer terug in de kuitspier, dribbelend weer huiswaarts gegaan. Maandagochtend vroeg Fysio Motion gebeld waar ik diezelfde middag al terecht kon. Na wat kneed-, duw- en standwerk kwam hij tot de conclusie dat het om een spiercontractuur gaat. Oftewel een samentrekking van de spier die in dit geval aangespannen blijft staan. Er staat dus constante spanning op de spier, een soort van verkramping. Helaas kan ik zelf niets doen om het herstel te bespoedigen. Door een paar maal per week de spier goed los te laten maken door de fysio hoop ik zo snel mogelijk te herstellen.

Voor deze contracdinges heb ik nog wel heerlijk gelopen in Etten-Leur. Voor de derde maal koos ik voor de halve van Marathon Brabant. Samen met Gudy ging ik op pad. Eerst ruim een kilometer ingelopen want ook Gudy is opweg naar de marathon in Spijkenisse. De laatste keer dat we samen in Leiden starten liep het heel anders af maar deze keer besloot ik de volle 21,1 km bij haar te blijven. We gingen in op pad voor 5’12” min/km, helaas moesten we na een kilometer of 8 het tempo iets laten zakken. Maar wat was het weer genieten van de mooie omgeving en de gezelligheid langs het parcours. In 1.53 renden we hand in hand over de finish na 21,1 waanzinnig heerlijke kilometers. Na afloop liepen we om wat extra kilometers te maken nog 4 km uit, dit ging niet zo snel meer maar …het zijn de kilometers die tellen.
Hopelijk mag/kan ik weer snel gaan genieten op de hardloopschoenen.

Gudy nogmaals bedankt voor de gezellige kilometers voor-, tijdens- en na de halve.

Gudy en ik in de laatste kilometers (foto: RunningHans.nl)

Advertenties

10 gedachten over “Contracdinges

  1. Mooie halve samen gelopen in Etten-Leur. Heel veel sterkte met je kuit (maar wanneer ik dit schrijf ben je volgens mij al een weekje verder) en misschien loop je alweer rustig.

  2. vervelend, diekuitblssure; hopelijk herstelt het voospoedig. sterkte in elk geval ermee, en wie weet nog op tijd voor Spijkenisse
    Wel nog een mooie 1/2 gelopen in Etten Leur, mooie tijd neer gezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s