Je moet wat … het vervolg

Vrijdag was (zoals het er nu naar uitziet) mijn laatste bezoek aan de fysio i.v.m. met de spiercontractuur. De kuitspier voelt soepel(er) aan maar hij raadde mij aan om nog 1 week rust te nemen om terugval te voorkomen. En hier leg ik mij maar weer bij neer, er zit niets anders op. Volgende week dus de hardloopschoenen weer aan om wat hardloopmeters te maken… YES. Kilometers zullen het voorlopig niet zijn want het advies is ook … heel rustig opbouwen. Dat worden dus schema’s die bestaan uit minuutjes.
Om mijn conditie op peil te houden maar weer een tochtje op de ATB… je moet wat. Trouwens het indoor-cycling is ook een prima alternatief voor hardlopen. Er komen termen als running, sprint, jump en climbing voorbij… en dat wil je als hardloper maar al te graag horen, al betreft het hier actie’s op een stationere fiets. Maar goed, na deze intervaltraining ben ik minimaal 1 liter vocht kwijt en zijn de benen behoorlijk leeg…. goede training dus… als je wat moet.
Vandaag wilde ik weer eens wat buitenlucht opsnuiven. De 41 fietskilometers van vorige week langs de zeeuwse weilanden waren mij goed bevallen maar vandaag geen schapenluchten, zeeuwse zeelucht was mijn doel. Het zag er dreigend uit toen ik vertrok, na 10 km hingen er donkere wolken boven mij toen ik over de zeedijk langs de Westerschelde fietste.

oeps, een regenbui ??

Maar het bleef droog en warempel een aantal kilometers verderop kwam de zon door. Hosternokke wat was dit genieten. Zon, zee, strand, duinen en wind… veel wind en nog tegen ook. Stampen op de pedalen, het kon me niets schelen, ik was buiten en ik was in actie… heerlijk.  Onderlangs de duinen vlogen de kilometers voorbij. Nee niet kijken naar de hardlopers, hoofd wegdraaien … “dit wil ik niet zien” ;-). Van Vlissingen naar Zoutelande, stukje kustmarathon parcours, door naar Westkapelle, Domburg, en dwars door Walcheren weer naar huis. Na 55 km stapte ik van de fiets af… tevreden.
Zie hier het mooie zonnige zeeuwse toertochtje met lekker veel wind.

I love Zeeland x

Advertenties

11 gedachten over “Je moet wat … het vervolg

  1. Hey Jacq, inmiddels alweer 2 weekjes verder sinds je blog, dus hopelijk ben je inmiddels alweer wat meer aan’t lopen, op de weg terug en geen last van de kuit meer.
    Dat fietsen is wel leuk, je moet toch wat, maar lopen is toch wat we willen toch.
    Groetjes, Ruud

  2. De laatste tijd veel loper die door blessures ge overstap maken naar fietsen. Ik vond het altijd geweldig om te fietsen. Dit jaar haal ik de 100 kilometer niet eens terwijl mijn topjaar ruim 12000 kilometer was. Ik hoop dat je weer snel aan je loopkilometers kan beginnen. Kom je wel naar Spijkenisse?

  3. Heerlijk zo’n fietstochtje, hoofd in de wind en lekker stampen. En straks weer lkr lopen, benieuwd of je dan af en toe de fiets nog eens pakt.

  4. Goed bericht. Weer lopen!
    Het zullen weliswaar minuutjes zijn waar je mee begint, hopelijk blijft het echt goed gaan en kun je op weg naar Rotterdam 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s