Het is weer zover ;-)

De trainingen opweg naar de marathon in Rotterdam worden weer met veel plezier uitgevoerd. Zo sloot ik afgelopen zondag voor het vierde achtereenvolgende jaar aan bij C.A.V. Energie  in Barendrecht. Ondertussen voel ik mij hier kind aan huis, het is dan ook altijd weer prettig “thuiskomen” wanneer ik de duurlopen bij de 32 groep aansluit. Even voor de duidelijkheid… de 32 groep loopt 6’24” min per km, oftewel 32 minuten over 5 km. Ook dit jaar werd deze groep weer gehaast door Gudy en Jos en met dit tempo kan er prima gekletst worden.  Trainer-coach Kok had de trainingslopen samen met de vrijwilligers weer prima verzorgd. Elke tempogroep heeft zijn eigen fietsers (waaronder coach Hans) en er waren 3 drinkposten onderweg met sportdrank, water en nog wat voer. Na 20 km stond er in mijn schema dat ik de laatste 5 km in Marathon Tempo mocht afleggen. Gudy gaf een paar van haar pupillen opdracht met mij mee te gaan. En zo werd er dus de laatste 5 km in gemiddeld 5’36 min/km gelopen met een groepje van 5 lopers. Het mag duidelijk zijn dat ik 12 februari weer aansluit voor 28 kilometer.

Gisteravond heb ik de kou getrotseerd door hardlopend naar de atletiekbaan te uhhh brrrrrrr-een. Twee paar handschoenen, buff op mijn hoofd, buff rond mijn nek, 3 lagen bovenkleding en een gewatteerde trainingsbroek (wintertight is foetsie?). Met de wind in de rug was het lopen goed te doen. Op de baan stond er toch aardig wat zeer koude zeeuwse wind . Ademen ging moeilijk dus mijn tempo was- en voelde niet optimaal. Na een ruime 1,5 uur buiten was het ondanks de versnellingen van 400 meter toch moeilijk om mijzelf warm te blijven lopen. Een lift in een warme auto naar huis sloeg ik dan ook niet af. In de auto zag ik dat het -7 graden was, echt brrrr.

In de nieuwsbrief van ProRun las ik trouwens goede tips over kledingadvies bij guur- en koudweer.

11 gedachten over “Het is weer zover ;-)

 1. Hi Jacqueline,

  Na mijn looptje van vanochtend surfte ik een beetje rond tussen de runningblogs en kwam via een sidebar op jouw blog tercht, met een startfoto van CAV van afgelopen zondag. Ik was daar dus ook en ik blog dus ook, en had net zo’n foto van de afgelopen 3x. Hierbij mijn bloglink http://djaktief.wordpress.com Ik zal over twee weken naar je uitkijken, want mensen ontmoeten die ook rennen en bloggen is leuk.

  groetjes en vooral veel plezier en succes met lopen,

  Dorothé

 2. Al een paar jaar neem ik me voor een keer aan te sluiten bij 1 van de trainingslopen van CAV, helaas is komt er iedere keer weer iets tussen. Helemaal nu ik zelf pacer ben bij de trainingslopen (hazenvoorpasen) van de Utrecht marathon. En zondag…dan staat Schoorl op het programma.
  Het is fijn te lezen dat je weer helemaal terug bent en de trainingen goed verlopen op weg naar weer een mooie Rotterdam marathon. De kou..tja…wij bikkels 😉 blijven daar niet voor thuis.

 3. Succes weer met de traningen voor Rotterdam, jammer van Apeldoorn maar goed toch dat je weer lekker loopt. Sterkte nog even met de kou.

 4. Altijd leuk en gezellig als je bij Energie komt lopen. Fijn dat je daar thuis voelt. Daar is het de club ook wel naar. Iedereen is welkom en gezelligheid is ook belangrijk. Tot zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s