Een PR in Dordt

Mijn tijd van 49’55” op de 10 km stond al van 2009, hoogste tijd dus om deze te verbeteren.  Coach/haas Hans raadde mij aan om het eens in Dordrecht te proberen, dan kon ik mooi samen met Gudy starten en kon hij ons aanmoedigen (en dat heeft geholpen). Met de vele kilometers in de benen opweg naar de marathon van Rotterdam zou ik wel eens een voor mij snelle tijd neer kunnen zetten op dit mooie maar ook weer niet hele snelle parcours. Na een uurtje rijden stond ik op de grote parkeerplaats van de atletiek verenigingen Parthenon en Hercules. Op twitter had ik gelezen dat ook John en Ans hier zouden lopen. Als verrassing kwam Richard ons succes wensen vlak voor start (ook dat heeft geholpen). Na gezellige weerzien met bovengenoemde lopers en supporters werd er door Gudy en mij 3 maal een rondje baan ingelopen (en dat heeft geholpen). Daarna op naar start. Er werd gestart onder het viaduct. *knal* weg in tempo 4’55”. Inhalen over stoeprandjes, bermpjes, de benen voelden goed. Het tempo werd nog ietsiepietsie opgevoerd zo Dwars Door Dordt (heeft ook geholpen). Over de bruggetjes over de gracht, slinger de slanger door de smalle straatjes, klinkertjes, asfalt, bochtje zus en bochtje zo richting de finish. Laatste kilometer nog een beetje gas erop (alle beetjes helpen), de atletiekbaan op en richting finish. HOERA volgens Racetimer liep ik 48 min. en 51 sec. over de 10 km, PR met een dikke minuut verbeterd. Zie hier mijn rondetijden.

Nog 1,5 week voor de start van Marathon Rotterdam.
Net als de jaren hiervoor is er een meetingpoint waar de bloggers, tweeps, supporters etc. elkaar nog even kunnen ontmoeten. Je leest hierover op het blog van John maar ook Running Ronald heeft hier al een keer heel duidelijk iets over geschreven. We verzamelen dus voor het politieburo tussen 9.30 uur en 10.00 uur waar we elkaar nog succes kunnen wensen voor we ons naar de startvakken begeven.
Zie jullie daar.

15 gedachten over “Een PR in Dordt

 1. Pingback: Focus | djaktief

 2. Hoi Jacqueline, naast je PR op de 10: ook gefeliciteerd met je nieuwe PR op de marathon van vandaag in Rotterdam!!!! Klasse hoor. Je heb goed gelopen. Ik zal het Hannie laten weten, dan kan ze alvast heel Middelburg inlichten. Groeten Martin (uit Leiden)

 3. Jacqueline, proficiat met je pr. Een minuut is niet niks op de 10km. Veel succes met de marathon, dit gaat zeker een hele mooie tijd worden.

 4. Kijk, je gaat wel erg goed, de vorm is daar. Dat belooft wat voor R’dam, nu nog maar minder dan 7 daagjes…..
  Wellicht tot ziens aldaar en alvast heel veel succes!

 5. Gefeliciteerd met je PR! Ik ga bij goed weer tijdens de oude maasloop een poging wagen om onder de 50 te duiken.

 6. Wow Jacq, ruim een minuut eraf, wat knap!!
  Super zo net voor Rotterdam, dat zal je vleugels geven.. Ik vind het razend knap van je! Snelle dame!

 7. Volgens het boekje moet je een snelle 10km lopen 2 weken voor je marathon, dat heb je dan al prima in de pocket!
  Je staat er mooi gefocust op trouwens tussen die ‘zwoegers’

 8. Dat je in vorm bent is weer gebleken. Hoppa en ook dit PR heb je in de pocket. Volgende PR op 15-4!
  Leuk om elkaar weer te zien en spreken, hoewel daar na afloop misschien niet zoveel meer van kwam 😉
  Ik tel met je mee..af en zie je voor het politieburo.

 9. Toppie en gefeliciteerd, wat een mooie verbetering.
  Dat gaat wat beloven in Rotjeknor en ga je zeker weer zien voor de wedstrijd..Tijdens de wedstrijd wil ik je niet zien als de 4 uur wedstrijd pacer ;-).
  Geniet na.

 10. Hoi Jacqueline,

  Gefeliciteerd met je pr. Volgens mij is dat bijna 12,5 km/u. Dat haal ik bij lange na niet, want mijn 10 km ligt nog tegen de 52 minuten. Zet hem op in Rotterdam. Ik ga ook, maar rustig aan ivm mijn peesplaat. Om mijn kansen voor uitlopen zo groot mogelijk te houden, durfde ik ook geen wedstrijdjes meer aan.

  Ik weet niet of ik als startende blogger al naar dat meeting point kan gaan, waarschijnlijk ben ik toch te zenuwachtig,

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s