Halve van Renesse

Zo druk druk druk met alles behalve bloggen dat ik nog niets heb geschreven over de ZLM DON Stadsloop. Een loopevenement over 7,5 km die ik al voor de vierde keer met collega’s loop. Op vrijdag 25 mei was het weer zover. Dit jaar zijn we gestart met 5 teams van 5 lopers. Ieder zijn eigen tempo en gaan door de smalle straatjes van de mooie binnenstad van Middelburg. Collega Karin wilde wel met mij mee. We gingen weg op een behoorlijk pittig tempo. Het was behoorlijk zeeuwswarm oftewel “geen zuchtje wind”. 3 rondjes met af en toe kinderkopjes, veel bochtwerk en veel support … gezellig. Kon net niet onder mijn tijd van vorig jaar duiken maar ik had weer genoten…. 7,7 km lang in 38.01. Beetje vreemd vind ik wel de indeling van de catagoriën? Zeker nu de opkomst van vrouwen zo hoog is bij de hardloopevenementen. 8 catagoriën voor de heren en maar 3 voor de vrouwen #fail.

Zaterdag 2 juni … de halve van Renesse. Vorig jaar voor het eerst georganiseerd en al direct één van mijn favorieten dus ook dit jaar weer van de partij of zal ik zeggen party? Want het was weer een geweldig feest. Samen met mijn atletiekbaangenootje Carola richting Renesse. Carola ging voor haar eerste halve marathon opweg naar de Kustmarathon.. tja je bent een zeeuw of je bent een zeeuw. In het dorpshuis liep ik behalve veel bekende zeeuwen ook bekende bloggers/tweeps tegen het lijf (zoals afgesproken) John, Kitty en Esther. Esther ging voor de 12,5 km en Kitty met John voor een relaxte halve mararhon. Carola wist nog niet goed wat zij van haar 1e halve marathon kon verwachten dus zij sloot zich bij John en Kitty aan. Na Esther te hebben aangemoedigd liep ik ook Dian en haar AVS ’90 clubmaatje Jack tegen het lijf. Zij wilden wel voor een tijd net onder de 2 uur, me too, dus met 3 opweg. Het parcours was wat gewijzigd, i.p.v. 1 x strand mochten we nu 2 x van het zand genieten. Strand 1 liepen we alleen richting de vloedlijn door het mulle zand om vervolgens 2 km over een heerlijk vlak zandtapijtje te rennen. Strand af, heuvel op door en over de prachtige bospaden. Strand 2 was afzien, bikkelen door het mulle zand 3 km lang. De hele steile strandovergang over om de laatste 9 km alleen nog maar vlak richting finish te lopen door o.a. de fantastisch mooie natuur. Jack liep iets voor mij uit maar ik hield hem in het vizier.. als een soort haas op afstand. Even twijfelde ik of ik het wel ging redden onder de 2 uur maar ik hoorde 1,5 km voor de finish de speaker en dit motiveerde mij om nog iets te versnellen. Nog extra aangemoedigd door Fabiola en Günter moest het lukken… en jawel … 1.58.45 was mijn finishtijd. Zie hier het prachtige rondje.

Kort achter mij kwamen Carola en John over de finish???????? Carola was door super haas John gebracht naar een hele mooie tijd van 2.00.51. Knap hoor om tijdens je debuut op de halve marathon zo’n mooie tijd neer te zetten op dit pittige parcours… dat belooft wat.

Na de douche streken John, Esther, Kitty en ik neer op een zonnig terras. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we deze mooie halve marathon gezellig babbelend afgesloten tot laat in de middag.

Organisatie/vrijwilligers bedankt voor dit prima geregelde evenement.

14 gedachten over “Halve van Renesse

 1. hetlijkt wel alsof het altijd mooi lopen is Zeeland, met gezellige afterpartys en al!
  maar super gedaan weer, netjes onder de 2 uur gebleven op een moeilijk parcours (maar ozo mooi dus!)

 2. Joehoe, gezellig!!! Goed gelopen hoor op zo’n pittig parcours. Foto’s van de after party zagen er ook goed uit…..en lekker!

 3. Gefeliciteerd Jacqueline. Je bent al weer lekker bezig en met mooie tijden. Ik ben nog in de opbouw na de marathon ivm blessureherstel. Lijkt me erg pittig dat losse zand.

  groetjes,

  Dorothé

 4. Ook deze dag was evenals vorig jaar weer onvergetelijk. Lekker gelopen, goed gezelschap, prima verzorging door organisatie, heerlijke douche 😉 en de altijd gezellige nazit.
  Ook langs deze weg mijn felicitaties voor jou prestatie en Carola niet te vergeten.
  Tot snel.

 5. Jemig wat een super tijden! Ook knap van Carola zo snel op de eerste HM! Leuk verslag en je bent een bikkel om zo te lopen. Op naar de volgende 🙂

 6. Hosternokke… het was een feest om erbij te zijn. En jij hebt het weer super gedaan! En je atletiekbaanmaatje Carola ook. Bij deze ook haar gefeliciteerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s