De Kustmarathon voor Stichting Jayden


Vorige week vond ik een mail in mijn box van Marcel Adriaanse, of ik samen met 39 hardlopers de Kustmarathon voor Stichting Jayden wil lopen. Ik voelde mij zeer vereerd, er was dan ook geen moment van twijfel.

Lopen voor een goed doel is zeer motiverend. In 2010 liep ik de marathon in Rotterdam voor de hartstichting met zeer veel voldoening dankzij een actie van de harTlopers. Het jaar erna liep ik weer de Marathon van Rotterdam, dit keer voor Pink Ribbon met mijn Pink Power Pearlmaatjes. Weer een mooie geslaagde actie.

Hardlopen is mijn passie maar ook het werken met peuters …. “gezonde” peuters. Peuters die de kans krijgen zich “onbezorgd” te ontwikkelen. Die niet met chemokuren behandeld hoeven te worden met nare bijwerkingen als gevolg. Peuters die niet voorbereid hoeven te worden op de dood.
Dus natuurlijk wil ik meevechten tegen de vreselijke ziekte neuroblastoom want de genezingskansen van deze vorm van kinderkanker zijn schrikbarend laag!

Stichting Jayden streeft naar verhoging van de genezingskans van neuroblastoom kinderkanker. Zij willen dat de kwaliteit van de behandelingen verbetert. Kinderen met neuroblastoom in de meest agressieve vorm hebben slechts 20% kans op genezing. Deze kansen zijn al meer dan 25 jaar ongewijzigd. De genezingskansen moeten dus omhoog! Hiervoor is heel veel onderzoek nodig en onderzoek kost heel veel geld. Onderzoek kan alleen plaatsvinden als er voldoende financiële middelen zijn. Deze middelen komen altijd van donaties. Marco heeft met zijn actie al veel geld opgehaald maar elke donatie die nog volgt is meer dan welkom.

Wie weet komen mijn collectebus en ik jullie binnenkort tegen bij een hardloopwedstrijd maar je kunt de stichting Jayden ook steunen door een bijdrage te storten op
rekeningnummer 83.01.65.428
t.n.v. Stichting Jayden te Goes
Onder vermelding van: Kustmarathon voor stichting Jayden

Alvast hartelijk bedankt!

11 gedachten over “De Kustmarathon voor Stichting Jayden

  1. Wat een mooi initiatief. Ik las ook nu de actie tijdens de marathon in Rotterdam enkele jaren geleden en de aanleiding daarvoor. Ook bijzonder! Ik had zelf in 1996 een hartstilstand, veel langer geleden alweer. OIn de tussentijd liep ik ook een keer voor de Hersenstichting, ook een mooi doel dat dicht bij me staat. Mocht ik ooit een marathon gaan lopen, dan ga ik dat zeker aan een goed doel koppelen. Ik hoop dat je voor de peuters veel geld ophaalt, want het is natuurlijk bijzonder dat jij werkt met gezonde peuters en jouw benen kunt inzetten voor zieke peuters. Heb je ook een ‘geef pagina’ ergens?

  2. Ik zou ook nog graag mee lopen op 12 augustus,ik heb lang getwijfeld om dat ik een knie blessure heb,maar wil toch proberen!

  3. Jij hebt je hart op de goede plek en op deze wijze een goed doel steunen is je niet vreemd. De vorige 2 acties waren een succes mede vanwege jou inzet, dus ook wat dat betreft voorzie ik een succesvolle Kustmarathon.

  4. Leuk om zo het lopen te koppelen aan een goed doel. Heel veel succes. Vele plezier op 12 aug, helaas valt (zoals elk jaar volgens mij) het in onze vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s