Kustloop 2012

Het beloofde een mooie hardloopdag te worden. En net als in 20092010 en 2011 beleefde ik deze hardloopdag met een start en finish in Vrouwenpolder. Alleen was het dit jaar stukken koeler tijdens de kustloop als in 2010 en 2011. Ik had een hardloopdate met Dian, Carola (mijn A.V. Dynamica maatje) en collega Dick. En net als de jaren hiervoor liep ik deze mooie halve marathon als training opweg naar de kustmarathon. Met ons groepje gingen we (met de nadruk op …) gezellig, op pad. We liepen een tempo tussen de 5’30” en 5’45” min/km. Na 5 km hadden we het einde/begin van de dijk van Vrouwenpolder bereikt en draaiden we bij de Banjaard het strand op. Handig die loopplanken maar om bij de vloedlijn te komen moesten we ook door het mullezand. Het zand was goed beloopbaar op de voetsporen van de lopers voor ons na. Onderweg ook aardig wat St. Jaydenshirts/singlets gespot, mooi en bijzonder om te zien dat Marcel zoveel hardlopers op het hardloopbeen heeft gekregen voor dit zeer goede doel.
Ons kwartet bleef gezellig bij elkaar en af en toe haakte er iemand aan maar ook weer af. Na 9 km strand, wandelaars, golven en jawel .. kledder natte voeten mochten we in Oostkapelle het strand weer af. Met een stop in het toiletgebouw voor mij, banaan, water en een steil duinovergang voor iedereen, vervolgde we de route door het bos. Het tempo werd weer opgevoerd. Carola en Dick liepen nog fris en soepel maar voor mij begonnen de laatste 2 km’s toch wel pittig te worden. Humm toch maar eens opzoek naar mijn vorm voor 6 oktober.
In 2.05.45 netto kwamen we met ons vieren over de finish. Wederom genoten van het parcours, supporters en de prima verzorging.
Na afloop met Kitty, Jeroen, Günter, Fabiola, Jaco, Dian en Carola nog gezellig nagekletst op een zonnig terras.

9 gedachten over “Kustloop 2012

  1. Mooie training weer op weg naar Zeeland, uuhh daar ben jij natuurlijk al, naar de marathon dus. Nog 4 weekjes, gaat dus vast wel goed komen; tot dan!

  2. Inschrijven was niet meer mogelijk helaas. Ondanks dat “fijne” strand had ik graag deel van het gezellige clubje uitgemaakt 😉
    Jullie zijn goed op weg naar 6-10 en wat de vorm betreft sluit ik me geheel bij Tiny aan.

  3. Hi Jacqueline, nu ik weet hoe dat mulle zand en die duinovergangen voelen snap ik wel dat de laatste km’s pittig zijn. Op dat parcours is het een prima HM tijd. Maar je hebt nog een maand de tijd en de rust voor de marathon doet ook veel goed mocht je nog harder willen in oktober.
    groetjes,

    Dorothé

  4. Weer goed gelopen Jacqueline! Best een zware loop denk ik. Er zullen nog wat kilometers gemaakt moeten worden voor 6 oktober maar je bent verder dan ik, dit jaar zit er geen marathon meer in. Volgend jaar pensioen (goh wat klinkt dat hoogbejaard), dan heb ik tijd genoeg (en laat ik vast mijn neus wat vaker in bloggersland zien) :-)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s