Zondagskind ;-) loopt 4e kustmarathon

Een paar maanden geleden vroeg mijn collega Dick of ik samen met hem de kustmarathon wilde lopen. Voor hem zou het zijn 6e kustmarathon worden en voor mij mijn 4e. De 3 voorgaande jaren waren totaal niet met elkaar te vergelijken. In 2009 stond er windkracht 8 en hadden we hoogwater. In 2010 kreeg ik te kampen met maagkrampen (ja dat rijmt maar was niet prettig). 2011 was een kustmarathon met een temperatuur van 26 graden en dit jaar … hosternokke 1,5 week voor start schoot het in mijn hamstring. Al mijn duurlopen zater erop, ik had zelfs 2 x 32 km gelopen en tijdens een lichte intervaltraining ging het mis. Direct de fysio gebeld, daar kon ik de volgende dag langskomen. Hij heeft het been in 1 week tijd 3 x losgemaakt, daarna kreeg ik groen licht om te starten. Op dinsdag nog een klein testloopje en toen de knoop doorgehakt… starten en kijken hoever ik kwam. Want ook dit jaar zou weer een hele bijzondere kustmarathon worden in het kader van St. Jayden, dus ik MOEST lopen.

In de sporthal deel ik de Stichting Jaydenshirts uit aan Dian, John, Kees, Ruud en Gerard? Humm die is helaas nergens te vinden. Bijkletsen met FrankTiny, Ruth, Harry, Marcel, Marcel en Richard die ik overrompel met de vraag of hij ook voor St. Jayden wilt lopen. Beloning .. drie extra drinkposten verzorgd door vrijwilligers van St. Jayden.
Met Dick loop ik naar start, onderweg komen we Gerard tegen opzoek naar zijn St. Jaydenshirt …helaas. We dringen ons op in één van de startvakken en we sluiten aan bij Tiny, Harry en Ruth. De kerkklok slaat 12 en weg zijn we. Ik geniet van alle support en het prachtige parcours. Voel mijn hamstring maar besteed er niet te veel aandacht aan, de adrenaline doet zijn werk. Dick en ik lopen een tempo wat goed voelt, zo rond de 10 km p/u. Wat een weertje, op de stormvloedkering hebben we de wind in de rug en de zon begint door te komen. Dit is genieten. Bij de Banjaard worden we aangemoedigd door Petra en Erik (die overigens de mooie foto bovenaan dit bericht heeft gemaakt).
Vol goede moed draaien we de Vrouwenpoldersedijk op. Alweer een drankpost deze wordt o.a. bevrouwd door 2 van mijn collega’s die mij aanmoedigen, ik “vlieg” verder. Jaco die ondertussen opgedroogd is van de natte MTB-tocht reikt mij net voor we het strand opdraaien een gelletje aan. Door het mullezand ploeteren we richting de vloedlijn. Maar zo dicht hoeven we niet langs de zee te lopen, het is laagwater en dit loopt prima. In Oostkapelle mogen we het strand af. Ik wandel naar boven, kracht zetten met mijn linkerbeen herinnert mij aan de “blessure”. Dick spreekt mij bemoedigend toe. Na het strand krijg ik mijn tempo niet meer rond de 10 km p/u. Ik zeg Dick dat hij best door mag lopen. Dit is voor hem geen optie ..”samen uit, samen thuis”. We ploeteren verder. Het Oostkapelsebos door richting de duinen.  Vlak voor Domburg zie ik heel veel zeeuwse vlaggen. Hier staan o.a. Fabiola en Günter ons aan te moedigen. Ik krijg een banaan in mijn handen geduwd. Met banaan richting Domburg, de boulevard over, de zoveelste drinkpost dient zich aan. Super geregeld allemaal. De Hoge Hill op en even genieten van het uitzicht, in de verte zien we de vuurtoren van Westkapelle al liggen. De blessure begint zijn tol te eisen. Maar uitstappen is voor mij geen optie meer. Hoe het de dag na de marathon voelt is voor latere zorg. Onderweg roept er een vrouw: “mooi dat jullie dit voor Jayden doen”, dit bezorgd mij kippenvel, ik weet dat ook zij een peuter aan neuroblastoom heeft verloren. Dit motiveert mij nog meer om de finish te halen. Het houdt niet op met bekende supporters langs het parcours, wat geeft dit een boost opweg naar het laatste stukje strand richting finish. Op het strand staan Petra, Erik, Maurice (bedankt voor de foto’s) en Kitty die ons naar de finish schreeuwen. Het laatste stukje over de boulevard van Zoutelande, ik kan weer vliegen. Bochtje door, de langstraat in en samen met Dick richting finish… we hebben het gehaald in een netto tijd van 4:37:49.

Na de finish en een verfrissende douche gaan we gezellig met een groep bekende bloggers/tweeps eten in restaurant “Het Verschil” en delen we onze ervaringen van die dag. We komen tot de conclusie dat het weer een prachtige kustmarathon was. Prima organisatie, fantastisch weer, enthousiaste supporters en vrijwilligers en … volgend jaar weer?

En wat heeft Marcel uiteindelijk opgehaald met zijn mooie actie voor St. Jayden? Het laatste bericht is dat de hoofdsponsor “Delta Mossel” het bedrag naar boven heeft afgerond, 15.000 euro… whow.

De blessure? Zondag kwam ik met mijn goede been mijn bed uit, die voelde helemaal soepel. Links was wat stram maar het viel zeker niet tegen. Ik ben niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk een zondagskind dat nu even 2 weken hardlooprust neemt.

18 gedachten over “Zondagskind ;-) loopt 4e kustmarathon

 1. natomiast, ząbki
  zostawiały na ołowianych elektrodach WięCej Informacji
  Tutaj czytelne ślady, Nacisnął kolejny raz również
  puścił, zębate imadło zwarły się z trzaskiem.

  Ruszczyzna oficer wzmógł dalszy drut, Z spikniętych ze
  sobą krokodylków posypał
  się snop niebieskich pobudek. Cisnął kable na podłogę, konsultacji z
  produktu.
  – Mam propozycją – zaczął w żółwim tempie, z podpieką
  wpatrując się w blant. – Trywialną również.

 2. arośniętej form. – Widziałeś? – spytał Traci rozogniony rycerz, chwytając Arnolda wewnątrz rękaw.
  – Kogo? – Tymczasem owe
  Cztan z Rogowa! Obaj rycerze spoglądali z podziwem na mocarza,
  który, jako leg.

 3. Petje af, Curly! Niet alleen dat je die afstand in zo’n mooie tijd weet te lopen, maar dat je dat ook voor een goed doel doet!
  Ik ben net 2 maanden aan het lopen en hoop in een verre toekomst ook aan een (halve) marathon mee te kunnen doen.

 4. You did it Jacq, en ook dit keer bleef ik een paar honderd meter voor je. Komt zkr een dag dat we of samen of jij voor mij over de Zeeuwse eindstreep gaan. Was weer een mooie editie waar alles inzat. Vind je ook geweldig wat betreft het steunen nam een goed doel, ook hier in lijken we niet ver bij elkaar vandaan te zitten. Heerlijk om als een gezond iemand iets te kunnen doen voor de gene die dit ook zo graag zou willen zijn. Vond het leuk om uiteindelijk deel uit te maken van het goede doel en de after party, heerlijk gegeten en gezellig gezeten aan het hoofd van de tafel ondanks mijn late komst ;-).

 5. Goed gedaan met je blessure. Wederom een mooie marathon gelopen, een echt Zeeuws feestje!! En een schitterend bedrag ingezameld.

 6. Wat een mooi verhaal is het geworden… En een mooie loop met een prima resultaat bij de finish en voor de stichtiing Jayden.
  En wat waren we bevreesd dat je niet zou kunnen starten, want een kustmarathon zonder jou, is geen kustmarathon. Gelukkig kwam het goed en heb je inzet getoond door de marathon te volbrengen.
  Nu eerst goed herstellen en dan op naar het volgende doel.

 7. Wederom ingezet voor een goed doel. Mooi dat je op tijd fit genoeg was om van start te gaan en ook de 4e weer tot een goed einde te brengen.
  Netjes gedaan Jacq. Gefeliciteerd

 8. Het was weer een super Zeeuwse marathon dag en ondanks je blessure geweldig gelopen Jacq !!! Je mag trots zijn op jezelf hoor “deltamosseltje” ;)) nu snel herstellen en op naar de 60 van Texel…… Prachtig bedrag trouwens voor St. Jayden, ik heb met enorm veel plezier HET shirt gedragen.

 9. super dat het je toch gelukt is, ondanks de haperende hamstring! Zeker met dat speciale doel. Wat hebben jullie daar een fantastisch resultaat mee bereikt! Proficiat!!! En ik hoop dat je volgend jaar weer kan meedoen in je thuishaven daar 🙂

 10. Kijk, en zo heb je het toch maar weer geflikt in jouw zeeuwse kustmarathon!
  jammer dat het st. jayden/shirt mij niet paste, maar verder prima genoten in jouw zeeland.
  had het prima naar me zin, zeker ook in Het Verschil!
  je ziet me wellicht terug volgend jaar, dan zal ik Zeeland laten zien, dat ik toch ook best wel goed kan lopen.
  geniet en rust jij )en die hamstring’ nu maar even lekker na!
  groet, Ruud

 11. Hi Jacqueline,

  Moedig om met een fikse blessure toch deze pittige marathon te doen. Ik weet sinds die blogloop in augustus hoe het parcours voelt 😉 De cijfers voor Jayden zijn belangrijker dan die van de eindtijd. Goed herstel verder!

  groetjes,

  Dorothé

 12. Wat ben jij toch een stoere peer en een doorbijter! Nogmaals van harte gefeliciteerd, Jacq! Maar laten we eerlijk wezen… dat stukje banaan was het uiteindelijk… dat maakte het verschil 🙂 We waren weer met heel veel plezier jouw supporters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s