Wordt er nog gelopen?

Amper helaas… er wordt amper gelopen. Omdat ik de kustmarathon Zeeland was gestart met een blessure had ik mij voorgenomen 2 weken volledige rust te nemen. Ik liep namelijk al vanaf juni te sukkelen met een zeurend gevoel in mijn linkerbovenbeen. Na 2 weken trok ik de hardloopschoenen weer aan maar helaas. Het nare gevoel in mijn been was er niet beter op geworden. Contact opgenomen met Fysiotherapie en Training waar ik zeer spoedig terecht kon. Er werd, gezien mijn klachten, gedacht aan een slijmbeursontsteking in de heup. Maar eens 2 weken ontstekingsremmers slikken en oefeningen doen. Gelukkig mocht er wel 2 x per week worden gejogd 4 x 10 min. en dat is altijd nog beter als bij de pakken neer stil zitten. Helaas voelde ik weinig verbetering. Tijdens het lopen pijn in het heupgedeelte. Tijdens het zitten pijn in de knie. Dus weer terug naar de fysiotherapeut. Deze stuurde mij door naar de sportarts in Terneuzen.

En zo kwam ik vandaag bij Prosano terecht. Vragen-/klachtenlijst behandeld. Houding etc. gechecked en wat blijkt ….  het is een iliotibiaal band frictie syndroom. Wat dat is? Het wordt ook wel “lopersknie” genoemd. Bij mij is de peesband overbelast door mijn ongelijke beenlengte.
Ook benut ik tijdens het hardlopen mijn onderste buikspieren niet voldoende waardoor ik links iets “doorknik” met het bekken en er dus bij elke stap getrokken wordt aan de peesband.

Wat nu te doen? De sportarts heeft mij oefeningen meegegeven om vooral de onderste buikspieren te activeren. Ook heeft hij mij geadviseerd om meer aan loopscholing te gaan doen. Over 3 weken mag ik nog eens langskomen en kijken we of dit voldoende effect heeft. Ook zullen er nieuwe inlays gemaakt worden waarbij het beenlengte verschil wordt gecorrigeerd. Ik ben benieuwd.

Helaas moet ik hierdoor mijn doelen bijstellen. Geen Zevenheuvelenloop. Geen gezellige ’t is voor niks 30 km loop in Geldrop. En helaas zit de 60 km van Texel er in 2013 ook niet in voor mij.
Hoe was ook alweer de titel van mijn vorige weblogbericht ? Er zijn veel ergere dingen dan even “uit de running” zijn. Ook dit gaat weer goedkomen.

16 gedachten over “Wordt er nog gelopen?

 1. hoi Curly, ik loop vreselijk achter met de blogs en hoorde via Dian over je blessure.. wat balen zeg. Hopelijk helpen de oefeningen en de fysio. Veel sterkte en snel herstel gewenst. Je bent een doorzetter dus hier kom jij ook wel door / overheen. Knuf RR

 2. Veel sterkte, even balen om niet te kunnen lopen maar gelukkig krijgen ze jou weer op de been. In de tussen tijd lkr blijven fietsen.

 3. Ha Jacqueline, hopelijk gaat het weer wat beter met je. Vervelend, maar blessures lijken gewoon onderdeel uit te maken van onze mooie loop-sport. Was afgelopen weekend trouwens in Zeeland, blijft toch een heel mooie provincie… 🙂

 4. Zo vervelend die blessure, het duurt ook al (te lang). Hopelijk nu toch de juiste diagnose en werken aan herstel en comeback. Het vergt wat geduld (hebben we niet, we willen lopen), maar het moet en hopelijk komt dan alles goed. Sterkte

 5. Hoi Jacqueline,

  Balen zeg van je blessure, ik hoop dat je snel weer hersteld bent.
  Ik heb ook ooit eens een lopersknie gehad daar ben ik 3 mnd zoet mee geweest.

  Volgens mij ben je dus ook op bezoek geweest bij dr. Praet in Terneuzen, daar ben ik ook een jaar geweest, 3x andere zolen gehad. Helaas heeft hij m’n blessure nog steeds niet op kunnen lossen en ik sta nu op de wachtlijst voor second opinion in de St. Maartenskliniek in Nijmegen (voor moeilijke gevallen :). Dus ik blijf nog even fietsen (heb inmiddels ook een racefiets aangeschaft)
  Jacq, doe de groeten aan dr. Praet en ik hoop dat het snel weer goed gaat met je.

  groetjes nancy

 6. Hi Jacqueline,

  Wat balen voor zo’n loopster in hart en nieren zoals jij. Hebben ze iets gezegd over zwemmen? Goed tegen conditieverlies en versterkend voor al je spieren terwijl de belasting niet zo zwaar is. Ik heb er een hekel aan maar voor de goede zaak? Toi toi toi,

  groetjes,

  Dorothé

 7. Goede behandeling/begeleiding zal hopelijk snel verbetering teweegbrengen. De wat langere termijn plannen nog niet opgeven.
  Je bent de persoon er niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten, dus alle vertrouwen dat je snel weer pijnvrij hardlopend de schoentjes kunt uitlaten.

 8. Je weet nu iig wat het probleem is en je kunt eraan werken. Blijft vervelend om niet lekker te kunnen lopen. Hopelijk voel je over 3 weken al een behoorlijke vooruitgang! Beterschap en sterkte met het niet lopen!

 9. Je weet nu in ieder geval de oorzaak. Nu is het toewerken naar volledig herstel. Er zijn inderdaad ergere dingen maar ik snap hoe je je voelt. Heel veel sterkte en hopelijk snel weer in de benen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s