Veluwezoom Trail

Voor mijn vakantie wilde ik graag nog een afstand boven de 25 km lopen. De week ervoor vond ik 23 km in mijn uppie langs o.a. de Westerschelde wel weer leuk geweest dus ik ging opzoek naar een loopevenement ergens in Nederland. De Veluwezoom Trail dat zou een mooie zijn en zeker qua parcours opweg naar de kustmarathon. Helaas, omdat ik deze op kort termijn wilde lopen zat de 27 km helemaal vol, de 52 km was (nog) geen optie. Een oproep op twitter hielp mij (dankzij Gudy) aan een startnummer. Als “Michel” zou ik starten en hopelijk ook finishen.

startnr veluwezoom trailAangezien Hans en Gudy ook de 27 km afstand gingen lopen leek het ons leuk om met zijn drieën bij elkaar te blijven. En dit begon al op de snelweg dichtbij Rheden.
De organisatie was in elk geval prima geregeld. Auto geparkeerd op een bedrijven terrein en met een speciale bus werden we gebracht naar het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten. Hier stonden o.a. tenten waar we ons konden omkleden. En dixi’s met 0,0 wachtenden voor je (nog niet eerder meegemaakt). Wat een ontspannen sfeer zo kort voor start. De 52 km lopers waren al onderweg en kort nadat wij waren gearriveerd werden ook de 13 km lopers weggebonjoured. Om 11.30 uur waren wij aan de beurt om op pad te gaan. Het was direct al genieten van de mooie omgeving en pittige klimmetjes. Het was wel opletten geblazen op de bospaden met de uit de grond stekende boomwortels en op de single trails op de wijdse heide.

De kilometers vlogen voorbij over het wonderschone parcours. Ook de zon, regen en wind zorgden voor afwisseling tijdens de trail. De laatste 5 km waren net als de eerste kilometers behoorlijk pittig. 2 steile heuvels met daar tussenin een prachtig smal bruggetje waar je extra goed moest oppassen i.v.m. slipgevaar. “Nog 1 km afdalen” riep één van de parcourswachters. En die ene kilometer was vliegen over het parcours. In 3.06.36 kwamen we onder de finishboog door. Whauw … dat wordt heel lang nagenieten van dit avontuurlijke evenement. Nou ja fysiek is het niet echt nagenieten want ik loop al 2 dagen als pinokkio rond en strompel achterstevoren de trap af. Maar toch… ik kijk al uit naar 22 september, dan ga ik mij wagen aan de Trail by te Sea Short Distance.
Veluwezoom Trail 2013 finish
Gudy en Hans bedankt voor de gezelligheid (voor, tijdens en na de trail) en de cappuccino 🙂

8 gedachten over “Veluwezoom Trail

  1. Mooie trail gelopen, en een mooie afstand ook weer.
    Je bent helemaal terug, en dat gaat iets beloven voor je “eigen” marathon straks….
    fijne vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s