Wat ben ik aan het doen?

“Wat ben je aan het doen?” zoals je op facebook kunt vermelden. Hummm in mijn geval is het “wat ben ik (nog) NIET aan het doen”. Ben niet aan het hardlopen . Last van een onwillige kuitspier. Na een paar mooie duurlopen moest ik helaas tijdens één van de kustmarathon trainingen bij 14,4 kilometer uitstappen. De rechter kuit zat helemaal vast (ondanks de Herzog Tube Compressiekousen). Direct een afspraak gemaakt bij de fysio waar ik snel terecht kon. Niet alleen de kuit zat vast maar ook het spronggewricht. Spronggewricht en kuit zijn losgemaakt en afgelopen woensdag kreeg ik een dry needling behandeling (zoals ik die al eens in mijn bovenbeen heb gehad). Mijn ervaringen met dry needling zijn positief. Dus nu is het afwachten of ik na 3 dagen trouw oefeningen te hebben gedaan en 1,5 week rust weer kilometers mag gaan maken. Ik heb een startnummer voor de kustloop (halve marathon) volgende week, maar het mooist zou zijn om op 5 oktober mijn 10e marathon te kunnen lopen langs de mooie zeeuwse kust oftewel die mooie Zeeuwse Marathon. Ik hoop dat dit allemaal gaat lukken. Heb nu al 2 lange duurlopen gemist.

Vorig jaar zat het ook niet mee net 3 weken voor de start van de kustmarathon. Ben toen (ook) met een blessure gestart en met meer kilometers in de benen. Boven mijn eigen verwachting ben ik toen ook nog gefinisht. Helaas heeft het herstel mij toen wel bijna 5 maanden gekost. Dus of ik 5 oktober van start ga ??????

lange kuitspier

6 gedachten over “Wat ben ik aan het doen?

 1. He, wat irritant die blessures. Ze komen nooit op een goed moment, maar zo vlak voor de Zeeuwse marathon natuurlijk helemaal niet.
  Hopelijk helpt de rust en de dry needling, ik duim met je mee dat je snel weer je kilometers kunt gaan maken en toch kunt starten op 5 oktober!

 2. Shit Jacq, dat is echt balen…
  Ik heb me inmiddels afgemeld voor de kustloop, zit er voor mij niet in! Ik hoop dat jou wel lukt en zeker ook de ku(s)tmarathon, ik duim voor je dat de dry-needling zijn werk doet!
  succes!!

 3. Hi Jacqueline,

  Met het hele verhaal erbij snap ik beter je zorgen. Ik hoop dat het snel goed komt voor je en dat je weer lekker kunt gaan. Is er nog iets gezegd over de mogelijke oorzaak van die onwillige kuitspier? Vroeger had ik ook kuitproblemen en bij mij hielp de kuitenwip op de trap en massage vooraf.

  Toi toi toi, groetjes,

  Dorothé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s