Kustloop Vrouwenpolder

Samen met John de Boer liep ik 7 september de Kustloop. John heeft er een mooi blogverhaal van gemaakt dus hier zijn verhaal ….

Nog voor de Zeeuwsekusttraining stond ik al ingeschreven voor de Kustloop in Vrouwpolder. Het parcours bevat ook hier weer strand 😦 en wel een kleine 9 kilometer. Een meevallertje gisteren was, laag water! Prima te belopen strand dus. De start is om 12:00 uur, maar ik heb 170 km af te leggen, dus dat betekent bijtijds op pad. Netjes op het afgesproken tijdstip kom ik bij Jacqueline aan en gaan we via Ooskapelle naar Vrouwenpolder. Lekker relaxt, de auto vlak bij de sporthal waar omgekleed en gedoucht kan worden en tevens op een paar honderd meter van start/finish. Jacqueline is een bekende verschijning, niet zo gek dat ze regelmatig aangesproken wordt. Paola, Esther en Gunther zijn er ook, de eerste 2 om de halve marathon te lopen, Gunther om op de ATB op verschillende plekken langs het parcours op te duiken. Jacq heeft nogal wat last van een kuit gehad waardoor ze inmiddels 2 lange duurlopen in haar voorbereiding heeft moeten overslaan. Dit is een test, hoe voelt de kuit, kan die 21,1km probleemloos afgelegd worden en wat is de reactie na afloop. Zelf heb ik na de training van dinsdag een gevoelige plek in mijn linkerkuit. We gaan het dus heel rustig aan doen.
kustloop 2013 03
De eerste 6 kilometer gaan praktisch alleen over verharde (fiets)paden. Het strand ziet er vanaf de dijk vlak en hard uit. Vlak ja, niet heel hard, maar wel goed beloopbaar met een windje schuin vanuit de duinen, prima want het wordt al iets warmer. We leggen de 9 strandkilometers probleemloos af, bij de duinopgang maken we een sanitaire stop en nemen de tijd bij de verzorgingspost. Daarna volgen zo goed als vlakke verharde kilometers, niet zo gek dat het tempo dus ongemerkt iets omhoog gaat. Aangekomen bij de finish worden de medailles omgehangen, sportdrank uitgedeeld een echte Zeeuwse bolussen weggegeven. Heerlijk!
Na een warme douche zoeken wij het terras op waar Jaco en Gunther ons opwachten. Een tosti en Cola alvorens we weer terugrijden naar Middelburg. Chillen en napraten, waarna ik diezelfde 170 km in tegengestelde richting af mag leggen.
Een geslaagde en gezellige dag met Jacq en Jaco.
Op tijd naar bed is niet echt gelukt, maar desondanks wel een goed nachtrust voordat de volgende training van dit weekend aanstaande is.

En zo liep John de dag erna 30 km en ik liep er nog 20. Ook weer geheel pijnvrij … YES!
Morgen staat de laatste lange duurloop in mijn schema. Samen met John, collega Dick en Petra lopen we van Neeltje Jans naar Zoutelande over het kustmarathon parcours, goed voor 34 km.

Een gedachte over “Kustloop Vrouwenpolder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s