De laatste LLD

Net als de voorgaande jaren stond er afgelopen zaterdag de trainingsloop vanaf Neeltje Jans naar Zoutelande in mijn schema. Een training van 33 km over het parcours van de kustmarathon. John en Petra hadden hier ook wel oren naar en net als vorig jaar liep ook mijn collega Dick met ons mee. Jaco was bereidt ons vroeg in de ochtend al bij Neeltje Jans te droppen. Achteraan gingen we van start, achter meer dan honderd andere lopers, over het voor mij inmiddels zeer bekende parcours. De stormvloedkering, de dijk van Vrouwenpolder, het strand op … en stop… plasstops.
En ook van bovenaf kwam het vocht naar beneden. Er stond een behoorlijk stevige wind op het strand. Het groepje van 4 viel even uit elkaar maar
voor de duinopgang bij de Piraat in Oostkapelle werden we herenigd. Op naar Domburg. Helaas had Petra er niet op gerekend dat we voor 33 km gingen. Ze wilde ons niet uit ons tempo halen en besloot in Domburg, bij een goed verzorgde drinkpost, om met een verzorger mee te rijden naar Zoutelande.
Met ons groepje van 3 beukten we tegen de wind in. Op de dijk van Westkapelle voelde het minimaal aan als windkracht 7, een déja vu? dit gevoel kende ik nog uit 2009. We maakten een lichte draai naar links en we kregen de wind in de rug, we vlogen bijna richting Zoutelande. Nog een paar pittige duinen door en een klein stukje strand over en we waren bij de boulevard van Zoutelande. Yihaaa de 33 km zat er weer op. Na een heerlijke warme douche bij mini-camping Boogaard (wel bekend van de Zeeuwse Trainingsloop) hebben John, Petra en ik moe maar voldaan na gekletst onder het genot van een heerlijke salade.

training 34 km

3 gedachten over “De laatste LLD

  1. Dankzij het gezelschap en jullie steun is het me gelukt deze te volbrengen. Jeetje, wat heb ik genoten op het strand, NOT! Die regen en wind, zeker een 7 😉
    De douche en lunch/nazit waren heerlijk en gezellig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s