Pittig maar waanzinnig mooi

Hij was mooi, prachtig, verrassend, uitdagend, pittig, zwaar, waanzinnig en nog zoveel meer. Tja en waar heb ik het dan over?
Ik zal jullie nog wat aanwijzingen geven. Hij was op Westenschouwen met mooie bospaden, stukken strand en paden van mul zand door de duinen. En het leek of hij een hoger klim- en daalgehalte had als de Veluwezoom Trail die ik afgelopen juni liep. En dat hij zwaarder leek kwam vast ook door de stukken mul zand in de duinen waar wij op Westenschouwen regelmatig doorheen moesten ploeteren. Maar hij was zeker net zo mooi en ik heb niet meer of minder genoten als op de Veluwezoom. En… waar heb ik het dan over?
Over de Trail by the Sea short distance 20 km, wel te verstaan. Ook Esther (oftewel Kooltje14) was aanwezig naast heel veel andere bekende en onbekende lopers. Samen met Esther ging ik van start, rustig aan want we zouden ons sparen voor ons uiteindelijke doel en we hadden geen idee wat ons vandaag te wachten stond. En zoals beloofd Esther heb ik je hierbij genoemd op mijn blog :-).

trail by the sea 3

Esther ging na 4 kilometer iets harder als ik dus liep ik met een groepje onbekenden verder. Wat was het goed opletten geblazen want voor je het wist bleef je hangen achter een boomwortel. Ontspannen liep ik de pittige kilometers tot ik Esther weer in het oog kreeg. Die had dus één momentje niet zo goed op de ondergrond gelet en deze van heel dichtbij gezien ;-). Gelukkig had ze geen schade en samen vervolgden we de pittige prachtige kilometers. Op het strand was ik Esther weer kwijt, ik hoorde nog wat woorden van ongenoegen achter mij en daar bleven ze helaas ook ;-). De laatste klimmers in het parcours waren ook nog flinke kuitenbijters maar éénmaal het verharde voetpad op ging de laatste paar honderd meter alleen maar naar beneden. Yihaaaaaaaa daar kon ik nog even gas geven om in 2:18:32 de finish te paseren. Het was een prima georganiseerde trail met uitstekende verzorging. Wie weet volgend jaar toch maar eens het parcours van 38 km uitproberen.

trail by the sea finish

6 gedachten over “Pittig maar waanzinnig mooi

  1. Met dit als laatste pittige training voor 5-10, zit het wel helemaal goed bij jou. Het leuke verslag zou me bijna doen overwegen om er eens over na te gaan denken.
    En nu, taper, taper, taper 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s